De documentaire 'Fuocoammare' ('Fire at Sea') mag gaan over het dagelijks leven op Lampedusa, gemaakt door de Italiaanse filmmaker Gianfranco Rosi

 

 

 

De documentaire legt het leven op het Italiaanse eiland Lampedusa, een frontlinie in de Europese migratie crisis. Het eiland ligt ongeveer 200 kilometer uit de zuidelijke kust van ItaliŽ. Lampedusa heefdt de wereld de eerste krantenkoppen aangereilkt in de afgelopen jaren vanwege de eerste aanloophaven voor honderdduizenden Afrikaanse en Midden-Oosterse migranten te zijn, die aankwamen in de hoop om een nieuw leven te maken in Europa.
Rosi heeft maanden geleefd op het Spaanse eiland, ivm. het vastleggen van de geschiedenis, de cultuur en de huidige alledaagse realiteit van haar 6.000-sterke lokale bevolking onderwijl landen wekelijks honderden migranten aan de oevers van Lapedusa.
De resulterende documentaire richt zich op 12-jarige Samuele, een jongen die houdt van jagen met zijn katapult en tijd doorbrengen op het land, hoewel hij komt uit een cultuur doordrenkt van de zee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Documentaire over Lampedusa wint Gouden Beer in Berlijn - www.trouw.nl  Gouden-Beer-in-Berlijn