"Vertel me wat dit leven de moeite waard maakt.
Waarin vinden we schoonheid,
en is er over die schoonheid ook nog iets te beweren?
Waardoor worden we getroost?
Wat zijn herinneringen of verwachtingen
die groter zijn dan ons verdriet?"

- Wim Kayzer

 

 

 

. . . hieronder vindt u activiteiten, verleden tot heden richting toekomende tijd welke de zee al negatief beÔnvloedt heeft en wat mi. zal leiden tot de dode zee!

 

 

 

Trouw 14 juni '16  NATUURDAGBOEK  Het sombere eiland gevoel  (www.trouw.nl) Ps. lees het verhaal, oordeel niet gelijk mbt 'n tweede huisje, etc., doch lees tussen de regels/in het verhaal wat er gebeurd met de natuur, ruimte, horizon om ons heen. Hoe gebieden worden "verwerkt", leeg gezogen omwille dat menschen kunnen blijven bewegen, communiceren binnen 'n conform zone van waar uit ze "praten" over duurzaam, onderwijl de aarde leegzuigen ten koste van. En enkelen, de hele rijken en aanverwanten "profiteren" nu tijdelijk met hun leven van in het leven.

 

Het sombere eilandgevoel - Koos Dijksterhuis
Een weekend naar ons huisje op Schiermonnikoog - ze zeggen altijd dat op de boot het eilandgevoel zich al van je meester maakt en dat is waar. Maar dat komt meer door het op de Waddenzee glinsterende licht dan door de zich aan boord verdringende eilandgevoelsmensen.

Ons eilandgevoel knarst tijdens het doorkruisen van de met drijfmest doordrenkte eilandpolders. Wat zou het mooi zijn als de eilander boeren zich zouden scharen onder het Nationaal Park. Als ze zo zouden boeren, dat de polder weer geel van ratelaars en roze van orchideeŽn zou kleuren en de grutto's zich voor het eerst in veertig jaar weer zouden uitbreiden.

Op ťťn van mijn lievelingspaden, de Reddingsweg, moeten we uitwijken voor een grote taxibus. Als we bij paal 7 het strand bereiken, is het eerste wat we zien een terreinwagen die langs de vloedlijn scheurt. Het eiland vat zijn autoloze status ruimdenkend op. Dat zulk verkeersbeleid met de beschermingsdoelen van een Nationaal Park te rijmen valt, getuigt van een bewonderenswaardig creatieve ambtenarij.

Boven de horizon steken de witte torens van het nieuwe windmolenpark uit. Sinds twee jaar bouwt Siemens er honderdveertig windturbines. Links zien we de twee booreilanden bij Ameland en recht voor ons uit verrijzen zandzuigers boven de horizon. Daar ergens zal weldra naar gas geboord worden. Als daar exploitabel gas blijkt te zitten, moet dat met een leiding dwars door de eilander kwelder vervoerd worden. Dan komen daar gebouwtjes met hekken erom, lampen erop en wegen erheen.

Het strand ligt langs de vloedlijn vol gele klonten paraffine, geloosd door een schip. Het vloeibare vergif stolde in zee en vervuilt nu de kust. Er bekruipt ons een nieuw eilandgevoel: misschien moeten we ons huisje verkopen?
  

 

 

 

Trouw 13 juni '16

http://www.trouw.nl---Verbod-op-bouwen-aan-de-kust-blijkt-pyrrusoverwinning

Min.Schultz (schuld) Min.Kamp (kampf) zijn VVD, geen belang bij natuur - doch waar is Samson? Waar is de PvdA? Vreemd dat de Ä ook wint van de "ziel" van menschen die zich links, cq. progressief 'noemen', althans dat begreep ik. Ik ga nu twijfelen aan mij zelve. Ik geloof dat "Faust" de geest heeft over genomen van de Partij van de Arbeid. Pijnlijk -

 

 

 


7 juni '16

nos.nl---proefboringen-naar-gas-in-natuurgebied-schiermonnikoog
www.rvo.nl---subsidies-regelingen/proefboring-ten-behoeve-van-gaswinning-ten-noorden-van-schiermonnikoog
www.omropfryslan.nl---mogelijk-spoeddebat-over-proefboringen-bij-schiermonnikoog
www.engie-ep.nl/en/gdf-suez-society/proefboring-ten-noorden-van-schiermonnikoog

nos.nl---kamp-ik-kon-proefboringen-schiermonnikoog-niet-weigeren.

www.natuurmonumenten.nl---geschokt-door-proefboringen-bij-schiermonnikoog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

via de link hieronder "zwemt" u verder in de zee welke verdrinkt met dank aan de mensch!